Epipremnum Scindapsus verzorging

epipremnum scindapsus verzorging
De Epipremnum Scindapsus (e-pi-prem-num skin-dap-sus) is een sterke luchtzuiverende kamerplant, en behoort zelfs tot NASA’s top 10 van meest luchtzuiverende planten.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de Epipremnum Scindapsus verzorging. De Epipremnum, beter bekend als Scindapsus, komt van nature uit beboste gebieden in Zuidoost-Azië.  Hier klimt de plant langs bomen omhoog, en kunnen de bladeren wel 90 cm groot worden. Binnenshuis zien we de Scindapsus Epipremnum vooral als hangplant, met ietwat kleinere bladeren. Deze zullen hier eerder een grootte van 10 cm kunnen bereiken. De Scindapsus is een krachtig luchtzuiverende kamerplant, die zich specialiseert het verwijderen van formaldehyde en benzeen (wat in ieder huishouden of kantoor voorkomt). Met de vele huidmondjes op het blad absorbeert de plant deze schadelijke stoffen, welke vervolgens worden omgezet tot voeding voor de plant. Win-win!

De Scindapsus Epipremnum is niet de moeilijkste qua verzorging. Zolang je de potgrond licht vochtig houdt de plant op een goede plek zet, zal de plant mooi door blijven groeien. Lees verder voor alle verzorging tips.

Epipremnum Scindapsus standplaats

Zet de Scindapsus Epipremnum op een lichte plaats, uit direct zonlicht. Als je de plant op een zeer lichte plek zet, zal het blad steeds lichter kleuren. Op wat donkerdere plekken wordt het blad ook wat donkerder en groener. Vervaagt de bladtekening en wordt het blad helemaal groen? Dan kun je de plant beter naar een wat lichtere plek verplaatsen. Zorg er verder voor dat de plant niet op een koude en/of tochtige plek staat.

Epipremnum Scindapsus water geven

Zorg ervoor dat je de potgrond altijd licht vochtig houdt, door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven. En hoewel de Scindapsus goed tegen droge lucht kan, houd je de plant het mooist door hem regelmatig te sproeien met een plantenspuit. Het blijft tenslotte een tropische plant, die gewend is aan een hoge luchtvochtigheid.

Epipremnum Scindapsus verpotten

Verpot de plant eens in de twee jaar, tijdens de lente. Kies hierbij voor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidige pot. We raden aan om hydrokorrels toe te voegen bij het verpotten. Zo maakt het niet uit als je eens wat teveel water geeft: de hydrokorrels zorgen voor drainage. Meer weten? Lees hier alles over het gebruik van hydrokorrels.

Zoek je meer informatie over verpotten? Lees onze blog: Wanneer moet ik mijn kamerplant verpotten?

Epipremnum Scindapsus voeding geven

Vooral tijdens de zomermaanden kan de plant wel wat plantenvoeding gebruiken. Geef dit eens in de twee weken. Neem voor de specifieke hoeveelheid een kijkje op de verpakking, en gebruik nooit meer dan aanbevolen. Tijdens de winter heeft de plant helemaal geen voeding nodig.

Is de Epipremnum Scindapsus giftig?

Bijna alle buiten- en kamerplanten op Plantje.nl zijn alleen geschikt als decoratie, en niet om te eten – tenzij expliciet staat vermeld dat dit wél kan (denk bijvoorbeeld aan een fruitboom). De Epipremnum staat over het algemeen niet bekend als giftig voor mensen. Voor dieren is de plant wel licht giftig bij inname.

Bekijk hier alle Scindapsus Epipremnum planten uit ons assortiment.