Potmaat: 15 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: HalfschaduwDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Chlorophytum Comosum Graslelie

Chlorophytum Comosum

Chlorophytum Comosum Graslelie

 14,95

De graslelie (Chlorophytum comosum) is een makkelijke, snelgroeiende kamerplant met vrolijke…

Lees verder...

 14,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De graslelie (Chlorophytum comosum) is een makkelijke, snelgroeiende kamerplant met vrolijke bladeren. De graslelie komt van oorsprong uit het tropische regenwoud van Zuid-Afrika, waar hij als bodembedekker groeit. De kamerplant is onwijs populair. Niet alleen vanwege de makkelijke verzorging en snelle groei, maar ook omdat het een luchtzuiverende kamerplant is. Uit onderzoek van ruimtevaartorganisatie NASA is gebleken dat de Chlorophytum comosum allerlei veelvoorkomende schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren.

Naarmate de graslelie groter wordt, zul je zien dat er kleine mini-graslelies aan stengels uit de plant groeien. Dit zijn babyplantjes. Je kunt ervoor kiezen om deze te stekken, en zo jouw Chlorophytum-familie uit te breiden. Je kunt de babyplantjes ook laten zitten. Het resultaat is een prachtige hangplant met mini-graslelies, die als een soort toefjes uit de plant groeien.

Let op! – Als de bladeren van jouw graslelie slap gaan hangen of bleek worden, betekent dit dat de plant hard water nodig heeft. Schrik niet, want de sprietenplant herstelt meestal snel. Zorg er wel voor dat dit niet te vaak voorkomt.
Lichtbehoefte – Zet de Chlorophytum comosum op een lichte plek met indirect zonlicht. Een iets donkerdere plek mag ook, maar houd er rekening mee dat de plant dan minder snel groeit en donkerder van kleur kan worden.
Water geven – Geef de Chlorophytum eens per week wat water. Sproei de plant regelmatig om stof van de bladeren te verwijderen. Je kunt de graslelie eventueel ook buiten zetten tijdens een zomerse regenbui.

 

Lees alles over graslelie verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld