Hoogte: ± 105 cmPotmaat: 21 cm

Ficus Moclame (microcarpa) – P 21 cm

Ficus Moclame

Ficus Moclame (microcarpa) – P 21 cm

 19,95

De Ficus Moclame is een grote kamerplant met mooi glanzend blad. Bijzonder aan deze plant is dat hij luchtwortels vormt die naar beneden hangen, en verhouten zodra ze de grond raken. Deze luchtwortels dragen bij aan de groei van de stam.

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ficus Moclame is een grote kamerplant met mooi glanzend blad. Dit blad is lichtgroen als het net uitkomt, en kleurt na verloop van tijd donkergroen. Mooi, maar ook nuttig. Met dit blad zuivert de Ficus Moclame namelijk actief de lucht, door schadelijke stoffen weg te filteren en extra zuurstof te produceren. Van oorsprong komt de plant uit het zuiden van China en Maleisië. Bijzonder aan deze plant is dat hij luchtwortels vormt die naar beneden hangen, en verhouten zodra ze de grond raken. Deze luchtwortels dragen bij aan de groei van de stam.

Zet de Ficus Moclame op een lichte of mild zonnige plek, en verplaats deze daarna niet meer. Het kost de plant namelijk veel energie om te wennen aan een nieuwe plek. Houd de potgrond ‘s zomers licht vochtig, en laat deze in de winter een beetje opdrogen voor je weer water geeft. Kleuren de blaadjes wat lichter? Dan heeft de Ficus meer water nodig in het vervolg. Is er veel bladval? Dan staat de plant waarschijnlijk te donker, en kun je deze beter wat dichter bij het raam plaatsen.

Meer weten? Lees hier alles over Ficus verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 105 cm

Potmaat

21 cm