Bonsai

De Bonsai boom is een klein, bijzonder boompje voor binnen. Zijn kronkelende wortels komen boven de grond uit, wat de Bonsai een uniek uiterlijk geeft. Geen enkel Bonsaiboompje is hetzelfde!

Bonsai kopen

Jouw Bonsai boom koop je bij Plantje.nl! Dit is een bijzondere, kleine boom voor binnen. Wat een Bonsai boom onderscheidt van een jong en klein boompje, is de kweektechniek. Deze bomen worden zo gekweekt en gevormd dat ze er natuurlijk en oud uitzien. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de stam: de stam van een jonge boom is vrij smal, waar de Bonsai vaak een dikke stam met zichtbare wortels heeft. Het woord ‘Bonsai’ is Japans, en vertaalt zich letterlijk naar ‘geplant in container’.

Bonsai oorsprong

Hoewel de Bonsai een Japanse naam heeft, komt deze van oorsprong uit China. De techniek waarbij kleine bomen in potten worden gekweekt is eeuwenoud. Het doel: een verkleind beeld van een oude boom creëren. Bonsaiboompjes zijn echt natuurlijke kunstwerken, die inmiddels ook in Nederland erg populair zijn. En terecht! Het blijft een prachtig gezicht, zo’n miniboom voor binnen. Bovendien is geen enkel Bonsai boompje hetzelfde! Meer weten? Lees hier alles over Bonsai verzorging.

Bestel de Bonsai online

Wanneer je jouw Bonsai online koopt bij Plantje.nl, komt deze direct van de kweker. De plant maakt een korte tussenstop bij ons, en wordt zorgvuldig thuisbezorgd. Nadat je de Bonsai hebt gekocht, word je goed op de hoogte gehouden van de bezorging. Wij laten het weten zodra jouw bestelde plant(en) bij de vervoerder zijn aangekomen, en wanneer deze worden bezorgd. Wil je een kamerplant cadeau geven? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij het kopen van de Bonsai kun je eventueel de gegevens van de ontvanger noteren, en een persoonlijk bericht toevoegen. De plant wordt dan direct bij hem of haar bezorgd, met jouw bericht op een mooie ansichtkaart.