Potmaat: 14 cmHoogte: ± 40 cm

Hydrangea Blauw Hortensia

Hydrangea

Hydrangea Blauw Hortensia

 24,95

De Hortensia, ook wel bekend als Hydrangea ‘’Magical Revolution” blue, is een prachtig bloeiende tuinplant. Wat deze Hortensia zo magisch maakt, is het feit dat…

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Hortensia, ook wel bekend als Hydrangea ‘’Magical Revolution” blue, is een prachtig bloeiende tuinplant. Wat deze Hortensia zo magisch maakt, is het feit dat zijn bloemen van kleur veranderen. De bloemen van de Hydrangea ‘’Magical Revolution” blue zijn eerst groen, maar veranderen van kleur. Ze worden eerst groen met blauw en uiteindelijk groen met paars. Een prachtige transformatie! Dit maakt deze Hortensia een echte aanwinst voor jouw tuin, balkon of terras. Of binnen: deze hortensia wordt ook wel kamerhortensia genoemd, omdat deze binnen ook kan bloeien. Verzorg je hem goed, dan kan deze van mei t/m september bloeien.

De Hortensia staat vooral bekend als een tuinplant, maar is ook geschikt voor in een buitenpot. Kies voor een grote pot, omdat de wortels van deze buitenplant snel groeien. Bovendien droogt de potgrond minder snel uit in een grote pot. Plant je de Hydrangea in de tuin? Zorg dan voor een goed doorlatende grond. Deze Hortensia is goed bestand tegen vorst. Als tuinplant is hij winterhard. Plant je de Hortensia in een pot, dan is het verstandig om deze te beschermen tegen vorst. Pak hem bijvoorbeeld in of zet de plant in de schuur. Zet de plant nooit binnenshuis; dan kan deze veel te vroeg beginnen met bloeien.

Let op! – Plant de Hortensia in het voorjaar en geef direct veel water.
Lichtbehoefte – De Hydrangea staat het liefst op een beschutte plaats met geen of weinig middagzon. Ochtend- of avondzon is geen probleem.
Water geven – Vooral in het voorjaar en in de zomer heeft de Hortensia veel water nodig. Geef (bij gebrek aan regen) regelmatig water om de potgrond constant vochtig te houden.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 40 cm