kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Planten die weinig licht nodig hebben? 8 perfecte planten voor jou!

Wil je graag een nieuwe plant, maar is je vensterbank vol? Of heb je een vrij donker huis en ben je bang dat planten het daar niet overleven? No worries! Er zijn namelijk genoeg planten die weinig licht nodig hebben. Wat zeg ik? Sommige planten zouden het juist niet overleven bij te veel zonlicht. Zij zoeken liever een plekje in de schaduw om te chillen.

Wat zijn dan kamerplanten die weinig licht nodig hebben? Daarmee helpen we je! Hieronder een lijstje van alle planten die jij op een donker plekje kwijt kunt. Misschien naast je bank, op de grond, of in de gang: deze toppers doen het overal goed. Ook leuk voor op (een donker) kantoor!

Planten die weinig licht nodig hebben

Calathea

De Calathea kunnen we eigenlijk niet bespreken voordat we wat zeggen over de schoonheid van deze plant. Met het leuke lijntjes patroon op de bladeren, doet deze plant het goed in elk interieur. Deze plant heeft niet veel licht nodig. Bij te veel zonlicht, gaan de bladeren zelfs vervagen. Doodzonde!

Dracaena

Liever een plant die wat meer de hoogte in gaat? Kies voor de Dracaena Marginata. Deze kamerplant heeft dunne zwaardvormige bladeren en een compacte groei. Zet hem bijvoorbeeld naast je bank op een krukje, of op de grond. De Dracaena kan overleven op een donkere plek, en gaat met goede verzorging jaren mee.

planten cursus verzorging

Cactus mini’s

Een plant waarvan we waarschijnlijk allemaal wel weten dat hij weinig licht en verzorging nodig heeft is de cactus! Deze jongen staat graag in een donker hoekje, en gaat daar lekker z’n gang. Het liefst staat hij daar wel met z’n vriendjes, vandaar dat wij de cactussen in een 4-pack hebben gestopt.

planten die weinig licht nodig hebben

Ananasplant

Ondanks haar tropische verschijning, heeft de Ananasplant weinig zonlicht nodig. Stiekem komt ze ook uit de donkere oerwouden van Urugay, dus weinig licht is ze wel gewend. Zet je deze plant in de slaapkamer, dan komt er nog een voordeel bij kijken. De Ananasplant wordt namelijk ook wel de anti-snurkplant genoemd…

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel de Vrouwentong plant genoemd, is een sterke plant die het goed doet in alle donkere hoekjes van jouw huis. En twee in één: deze plant is ook nog eens goed voor je gezondheid. Ze is luchtzuiverend en zet giftige stofjes om in zuurstof.

Graslelie

Zoek je een plant die weinig licht nodig heeft én bij je andere planten past? Kies dan voor de Graslelie. Deze toegankelijke plant heeft een speelse vorm en is een zeer populaire plant. Net als de Sansevieria, is de Graslelie ook luchtzuiverend. Gezond om in huis te hebben dus.

Monstera

De Monstera kennen de meeste van jullie waarschijnlijk als de ‘gatenplant’. Deze naam heeft hij te danken aan zijn bladeren, waar soms happen uit zijn of gaten in zitten. De Monstera doet het goed op een halflichte plek. Niet direct in de vensterbank, maar ook niet verstopt in je badkamer. De gouden middenweg.

planten die weinig licht nodig hebben

Philodendron

Een plant met bladeren in de vorm van hartjes? Yes please! De Philodendron is een dankbaar kamerplantje die het juist beter doet op een donkere dan op een lichte standplaats. De bladeren zijn niet alleen hartvormig, maar hebben ook een mooie donkergroene kleur. Een perfecte toevoeging voor jouw collectie.

Hierboven zie je al onze kamerplanten die weinig licht nodig hebben. Speciaal voor de donkere hoekjes in jouw huis of op kantoor. Zo hoef je je nooit meer in te houden bij het kopen van plantjes omdat je vensterbank vol is! 🙂

Deel dit bericht


0